sunnuntai 18. elokuuta 2013

Itämainen kanapastasalaatti

Meillä oli tupaantulijaiset lauantaina, joten seuraavat päivät esittelen teille herkkuja juhlistamme. Aloitetaan ruoalla, jota itse en voinut (halunnut) maistaa tuon kanan takia. Onneksi keittiössä hääri mieheni, joka toimi sitten koemaistajana :D. Tämä kanapastasalaatti sai kyllä paljon kehuja vierailta :) Tuo kanan mausteseos näytti ja haisi aika erikoiselle, mutta se oli kuulemma todella hyvää ja tulista. Metsästin kaupasta aika pitkään tuota mangochutneytä ja sambal-oelek-chilitahnaa, mutta ne löytyivät lopulta lasipurkeista mauste/texmex hyllyiltä.





Ohje löytyi Kotilieden nettisivuilta.

3 broilerin rintafileetä
1 rkl voita ja oliiviöljyä
suolaa ja rouhittua mustapippuria
2 rkl mangochutneyta
2 rkl makeaa soijakastiketta
2 tl sambal-oelek-chilitahnaa

Pastasalaatti:
150 g pastaa, esim.fusillia
2 kevätsipulivartta
½ kurkku
1 punainen paprika
1 limetin mehu
2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
100 g rucolasalaattia

1. Ruskista broilerinfileet nopeasti voi-öljyseoksessa molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sammuta liesi ja anna vetäytyä kannen alla kypsiksi salaatin teon ajan.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele lopuksi kylmällä vedellä. Viipaloi kevätsipulit ja kurkut ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi paprika. Valuta pastat ja sekoita muiden ainesten kanssa.

3. Leikkaa broilerit kuutioksi. Sekoita mangochutney, soijakastike ja chilitahna keskenään ja kääntele broilerit kastikkeessa. Nosta palat salaattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti