keskiviikko 21. elokuuta 2013

Miniskonssit mansikkahillolla ja kermalla

Tein näitä englantilaisia miniskonsseja ensimmäistä kertaa ja hyvinhän nämäkin onnistuivat. Yllätyin siitä, että itse skonssit eivät olleet makeita, joten ne tarvitsevat tuon hillon ja kerman seurakseen. Itse laitoin tuonne väliin suklaakermaa, koska sitä löytyi jääkaapista, mutta miehen mielestä tavallinen kuohukerma olisi näyttänyt paremmalta välissä kun se olisi ollut vaaleaa ;) Helppo ja pieni suupala jälkiruoaksi!




3 dl venhäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
50 g margariinia
1 dl maitoa

kermaa
hilloa

1. Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe keskenään. Nypi rasva jauhojen sekaan murumaiseksi seokseksi. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina on liian kuivaa, lisää hieman maitoa.

2. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja taputtele se parin sentin paksuiseksi levyksi. Ota levystä halkaisijaltaan noin kolmen sentin paloja esimerkiksi shottilasia apuakäyttäen ja nosta ne uunipellin päälle laitetulle leivinpaperille.

3. Voitele skonssit maidolla ja paista 225 asteisen uunin keskiosassa noin 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat kohonneet ja kauniisti ruskettuneet.

4. Anna leivosten jäähtyä ja leikkaa ne puoliksi. Täytä hillolla ja kermalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti