maanantai 5. elokuuta 2013

Spagetti-jauhelihapaistos

Opin tämän ohjeen jo yläasteen kotitaloustunnilla ja siitä lähtien olen tätä tehnyt säännöllisen epäsäännöllisesti :) Tämä on hieman erilainen versio tutusta ja turvallisesta liha-makaronilaatikosta kasviksilla höystettynä. Alkuperäisessä ohjeessa oli myös puolikas selleri, mutta itse jätin sen pois.




500 g spagettia

Liha-kasviskastike:
2 porkkanaa
2 sipulia
400 g jauhelihaa
2 rkl öljyä
2 dl vettä
1,5 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
3 valkosipulinkynttä
4 rkl tomaattisosetta

Juustokastike:
2 kananmunaa
6 dl maitoa
3 dl raastettua juustoa
1 tl muskottia

1. Keitä spagetit melkein kypsiksi.

2. Raasta porkkana ja pilko selleri, sipulit ja valkosipulit.

3. Kuumenna rasva paistinpannussa ja ruskista jauheliha. Lisää hienonnetut kasvikset ja vesi. Mausta kastike. Keitä niin, että neste haihtuu.

4. Valmista juustokastike.

5. Voitele uunivuoka kevyesti ja pane siihen kerroksittain spagetti ja jauheliha-kasviskastike. Kaada lopuksi pinnalle juustokastike.

6. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti