tiistai 13. elokuuta 2013

Tomaattikeitto pastalla

Tämän reseptin bongasin Keventäjistä ja siellä keiton nimi on "Zuppa di Pomodori Con Pasta e Basilika". Eli resepti on suht vähäkalorinen, mutta pasta tuo siihen vähän ruokaisuutta. Vaikka keittoon ei tule mitään chiliä tai muutakaan kovin tulista maustetta, on keitto kuitenkin tulisin tuntuinen :)



Tästä ohjeesta riittää neljälle henkilölle keitto pääruoaksi.

2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika
6 tl oliiviöljy
3 rkl tomaattipyree (käytin itse ketsuppia)
8 dl vesi
2 kpl kasvisliemikuutiota
400 g (1 tlk) tomaattimurskaa
2 tl sokeri
1/2 tl mustapippuri
4 rkl tuoretta basilikaa
3 dl Torino Tricolori Simpukka pasta

1. Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele paprika.

2. Kuullota molempia öljyssä noin 5 minuutin ajan koko ajan sekoittaen.

3. Lisää tomaattisose ja sekoita, jotta ainekset eivät pala. Lisää vesi, liemikuutio, tomaattimurska, sokeri ja mustapippuri ja hauduta noin 15 minuuttia.

4. Lisää basilikan lehdet ja soseuta keitto sauvasekoittimella.

5. Keitä pasta kypsäksi omassa kattilassaan. Lisää kypsä pasta valmiin tomaattikeiton joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti